Mijn verhaal

Als kind al voelde ik me anders: ik was gevoeliger dan anderen. Er was toen geen kennis over en oog voor hoogsensitiviteit. Het gevolg was dat ik heel erg mijn best deed om me aan te passen. Tijdens school, opleiding, werk, altijd deed ik mijn best.

​​

Na de studie Arbeids- en Organisatiepsychologie ben ik aan de slag gegaan als re-integratie coach. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt en bij verschillende gemeenten en re-integratiebureaus. De oriënterende fase waarbij de vragen: ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’ aan bod komen, had mijn voorkeur. Toen al vond ik het fantastisch om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen en om te zien dat ze hun plek in de maatschappij vonden. Dit vind ik nog steeds het allerleukst.

Een burn-out dwong mij ertoe om mijn leven op een andere manier te bekijken. Tijdens deze periode verlangde ik naar een nieuw doel. Daarom heb ik allerlei testen, vrijwilligerswerk en cursussen gedaan om dit te vinden. Een cognitieve aanpak bleek bij mij niet te werken. Testen, 'op een rijtje zetten', ik schoot er niets mee op. Een intuïtieve benadering bracht uitkomst. Dit was voor mij de manier om mijn missie te ontdekken. Daarom vind ik het belangrijk om tijdens de coachingsgesprekken aandacht voor intuïtie te hebben, zodat datgene wat je eigenlijk wilt een kans krijgt en niet datgene wat je denkt dat je wilt.

Ik houd van kleur. Toen ik kind was, vond ik het heerlijk om knikkers op kleur te sorteren. Kleurpotloden moesten op kleur terug in de doos. Nog altijd heb ik hobby’s die met kleur te maken hebben. Creatief bezig zijn, iets maken, is voor mij is één van de manieren om tot mijn intuïtie te komen en gevoelens te uiten. Tijdens de coachtrajecten gebruik ik dan ook graag creativiteit als ingang tot intuïtie en gevoelens.

Achtergrond

  • Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen met specialisatie Stress en nevenrichting Personeelspsychologie
  • Afstudeerscriptie 'Subjectief ervaren mentale belasting bij docenten', Heijmansbulletin
  • Nieuwe Lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen (Nederlands en Duits)
  • Ervaringsdeskundige op het gebied van hoog sensitiviteit en burn-out
  • Verschillende cursussen, zoals: cursussen op het gebied van coaching, Het Talentenspel, Stresscounseling, HSP coach, Creatieve Therapie en creatieve cursussen